Bilgisayar Başında Çok Oturmanın Zararları

Bilgisayar Başında Çok Oturmanın Zararları 18 Nisan 2015

Bilgisayar Başında Çok Fazla Oturmak Sağlık Açısından Riskli

Bilgisayar Başında Çok Fazla Zaman Geçirmek
Bir çok insanın ortak problemi olan bilgisayar başında zaman geçirmek oldukça kötü bir hal almış durumda.Kimisinin iş nedeniyle kimisinin de eğelenme, hobi amacıyla bilgisayar başında zaman geçirmesi ile karşı karşıyayız.İş amacı ile bilgisayar başında durmaya ne yazıkki bir çare yok ama eğlence, hobi amaclı bilgisayar başında zaman geçirmeye biraz kısıtlama getirmeliyiz.Bilgisayara günlük bir kaç saatimizi ayırmanız sizin yararınıza olacaktır.Uzun süre bilgisayar başında zaman geçirmek sizin sağlığınızıda tetikleyecektir.
Bilim adamlarınında araştırmaları sonucunda bilgisayar başında gereğinden fazla zaman geçirmenin ölümcül sonuçlar bile doğurabileceğini söylemişlerdir.Uzmanlar yeterli egzersiz yapsanız bile bunun fayda etmeyeceğini söylüyorlar. Çok fazla bilgisayar başında oturma, televizyon izleme gibi oturarak sabit kalan insanlarda kilo alma sorunu ve kalp krizi riskinin oldukça üst düzeyde olduğunu söylüyorlar.
İnsanlar bilgisayar başında oturmakta artık bağımlı olmuş durumdalar. Kimileri oyunlar oynuyorlar, kimileri film izlemek gibi aktivitelerde bulunuyorlar.Çağımızdaki İnsalar bu gibi aktiviteleri tadında yapabilmeyi ne yazıkki bilmiyorlar. Teknolojinin gelişmesi ile online oyun çılgınlığı insanları bilgisayar başına resmen hapsediyor. Özellikle küçük ve orta yaşlı insanların çok daha fazla ilgi duyduğu bu oyunlar resmen risk faktörü olmaya başladı. Diğer yandan İnternet üzerinden film izleme son derece popüler olmaya başladı. Özellikle kalite teknolojisi ile Hd film izleme çılgınlığı şuanda insanları bilgisayar başına zincirliyor. Kimi insanlar günde 5-6 tane film izlemeye başladılar. Bunları insanlarımızın sınır koymaları gerekiyor. Tehlikenin farkında ve bilincinde olmayan bu insanlar intihar ettiklerinin farkında bile değiller.
DÜZENLİ SPOR YAPMAK ÇÖZÜM OLMUYOR
Bilim adamları düzenli spor yapan bir insanın uzun süre oturarak zaman geçirmesi, yaptığı sporun etkilerini ortadan kaldırdığını söyledi. Bu sebeple günde sadece 1 kez yapılacak egzersiz yerine, gün içine yayılmış ufak çaplı egzersizlerin daha faydalı olduğu söylüyorlar.
Sizlere verdiğimiz bu bilgileri dikkate almanızı ve çok acil kendinize çeki düzen vermenizi Beyaz Film ailesi olarak sizlere tavsiye ediyoruz. 
  • Beğen
    0
  Yorum Alanı 0 Yorum Yapılmış
Misafir
Captcha